Kamerautrustning

En stor del av det jag tjänar på att fotografera lägger jag på uppgraderingar och underhåll av min kamerautrustning. Jag har med åren byggt upp en stabil utrustning som klarar det mesta.

 

Kamera Nikon D700 – Fullformatskamera som ger väldigt skarpa bilder med möjlighet till kort skärpedjup (suddig bakgrund).

Kamera Nikon D90 – Min backupkamera som jag använder som extra kamera på bröllop eller om min D700 skulle sluta fungera under ett uppdrag.

Portabel studio – 3 st trådlösa blixtar, stativ, paraplyer och softbox, en vit och en svart bakgrund. Gör det möjligt att fotografera i studiomiljö i princip var som helst.

Objektiv 24-70/2.8Allroundzoom i proffsklass. Mycket användbar och flexibel med supersnabb fokusering och knivskarpa bilder som resultat.

Objektiv 20/2.8 – Ljusstarkt vidvinkelobjektiv som gör det möjligt att ta interiörbilder, landskapsbilder eller fotografera i trånga miljöer. Eller varför inte fotografera porträtt ur ovanliga perspektiv!

Objektiv 85/1.8 – Porträttobjektiv med grym skärpa som tecknar bakgrunden på ett mycket behagligt vis.

Objektiv 70-200/2.8 – Porträttobjektivet nummer 1. När utrymme finns är detta mitt mest använda porträttobjektiv. Det ger fantastisk skärpa och mjuk fin bakgrund. Ett teleobjektiv som även fungerar till konsertbilder eller liknande där arbetsavståndet är lite längre.

Diverse tillbehör som radiosändare till blixtarna, radiosändare till kamerorna, kamerastativ, reflexskärmar osv finns naturligtvis också.